Μια ματιά στον Εταιρικό Κήπο του Clif Bar
«Όλα τα τρόφιμα που καλλιεργούνται στον κήπο μας είναι βιολογικά—ταιριάζουν τέλεια με το καφέ της εταιρείας μας, το οποίο διαθέτει φρέσκα παρασκευασμένα βιολογικά γεύματα που παρασκευάζονται με υλικά που προέρχονται από τοπικές φάρμες. Ο βιολογικός κήπος ευθυγραμμίζεται επίσης με το ποιοι είμαστε ως εταιρεία. Τα τρία τέταρτα όλων των συστατικών που χρησιμοποιούμε στα τρόφιμα του Clif Bar είναι βιολογικά — και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό. Πιστεύουμε ότι τα βιολογικά είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός πιο υγιεινού, πιο δίκαιου και βιώσιμου συστήματος τροφίμων».
– Kate Cunniff, Office Manager, Clif Bar HQ

Αφθονία εταιρικού κήπου Clif Bars για καφέ στην πανεπιστημιούπολη
Τα κεντρικά γραφεία του Clif Bar στο Emeryville της Καλιφόρνια, έχει προσθέσει έναν οργανικό εταιρικό κήπο στην πανεπιστημιούπολη τους τα τελευταία χρόνια για να προωθήσει την ευεξία των εργαζομένων. Γύρισαν σε Το Farmscape’s, η Sara Gilligan, μια έμπειρη αγρότης, και ο Nick Smith, εργοδηγός εγκατάστασης για την περιοχή Bay για να ηγηθεί αυτού του έργου. Ο Νικ έκανε την κατασκευή και εγκατέστησε το πότισμα για τον εταιρικό κήπο του Clif Bar και η Sara φυτεύει και συντηρεί τις καλλιέργειες όλο το χρόνο. Μαζί (που φαίνεται παραπάνω) έδωσαν ζωή στην προσφορά πραγματικά φρέσκων συστατικών του σεφ Scott Erickson. Κάνοντας μια σύντομη βόλτα 150 βημάτων για να κόψει ό,τι χρειάζεται για να μαγειρέψει νόστιμα βιολογικά προϊόντα για το μενού Kali’s Kafe, δεν γίνεται πιο φρέσκο από αυτό.
Η εύρεση χώρου για έναν εταιρικό κήπο δεν είναι πάντα εύκολη. Ειδικά όταν η τοποθεσία της επιχείρησής σας βρίσκεται σε μια πυκνοδομημένη αστική περιοχή. Ωστόσο, το να υπάρχει ένα στην καρδιά του Clif Bar ήταν σημαντικό για την εταιρεία και τους εργαζόμενους. Ένα παλιό γήπεδο μπάλας bocce στις εγκαταστάσεις προσέφερε το τέλειο μέρος για την καλλιέργεια φρούτων, λαχανικών και βοτάνων. Καθίστε στον ήλιο όλη την ημέρα, ένας φράχτης για να κρατήσετε έξω τα πλάσματα και τους παρακάμπτοντες, και μια επιφάνεια με κέλυφος στρειδιών.
Δεν είναι ένας εκτεταμένος εταιρικός κήπος όπως βλέπετε σε άλλα μέρη της χώρας. Αλλά το να κάθεσαι ακριβώς μπροστά στον ωκεανό, κάθε τετραγωνικό πόδι ακίνητης περιουσίας είναι πολύτιμο. Μπορείτε ακόμα να παράγετε αρκετή τροφή σε μικρότερους κήπους σήμερα. Και με τον καιρό στην περιοχή του κόλπου, ο κήπος συνεχίζει να αντλεί συγκομιδές όλο το χρόνο. Αυτό είναι καλό, γιατί είναι ένα hot spot των υπαλλήλων του Clif Bar για υγιεινά γεύματα.
Ο εταιρικός κήπος διαθέτει 7 υπερυψωμένα κρεβάτια για ετήσιες αμειψισπορές. Έξι διαστάσεων 4’x8′ και ένα 2’x12′. Έχουν όλα βάθος 18″ για καλό χώρο ριζοβολίας – αρκετά βαθιά και για τα περισσότερα ριζώδη λαχανικά. Έχουν επίσης 3 ανακυκλωμένα βαρέλια κρασιού για φύτευση. Το πλήρωμα της Sara διχαλώνει σε κομπόστ και κοπριά κοτόπουλου για να τροποποιήσει τα μέσα ανάπτυξης κατά την αμειψισπορά. Γονιμοποιούν επίσης κάθε μήνα με το χαρακτηριστικό υγρό μείγμα της Farmscape από γαλάκτωμα ψαριών, φύκια και μελάσα για άμεση ώθηση. Για να εξασφαλίσουν τη γονιμότητα των καλλιεργειών όλο το μήνα, προσθέτουν επίσης μια ισορροπημένη κοκκώδη τροφή.

Βιολογικό σέσκουλο και καλέντουλα στον εταιρικό κήπο Clif Bars
Αυτές οι ζαρντινιέρες καταλαμβάνουν το κέντρο του εταιρικού χώρου κήπου με μονοπάτια πρόσβασης σε όλες τις πλευρές. Ο Nick συναρμολογεί τις ανυψωμένες ζαρντινιέρες Farmscape στερεώνοντας προαλεσμένες, προκομμένες σανίδες υψηλής ποιότητας κοκκινόξυλου μαζί με καρφίτσες ράβδου που τις αγκυρώνουν επίσης στο έδαφος.
Το Farmscape έτρεξε αυτόματες γραμμές άρδευσης τόσο στα κρεβάτια του κήπου όσο και στον οπωρώνα από μια σαλιάρα. Δεν είναι η απλούστερη εργασία όταν απαιτεί χάραξη τάφρου μέσα από συμπιεσμένο θρυμματισμένο κέλυφος στρειδιού! Οι ζαρντινιέρες και ο οπωρώνας διαθέτουν ξεχωριστούς χρονοδιακόπτες RainBird για να εξασφαλίσουν την κατάλληλη παροχή υγρασίας. Φυσικά, είναι στάγδην άρδευση για να περιοριστεί η χρήση νερού και η σπατάλη στο ελάχιστο χωρίς να καταπονούνται τα φυτά.
Ο εταιρικός κήπος του Clif Bar μόλις ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2017. Τα δέντρα μηλιάς, δαμάσκηνου, μανταρινιού, λεμονιού Meyer και Eureka λεμονιών βρίσκονται όλα στα αρχικά στάδια της εκπαίδευσης του espalier. Δώστε τους 2 ή 3 χρόνια και θα βγάλουν σωρούς φρέσκων φρούτων.
Στον κήπο καλλιεργούνται επί του παρόντος τρόφιμα που αγαπούν τον πιο δροσερό χειμώνα. Έτσι, το μενού του καφέ αξιοποιεί στο έπακρο τα λαχανικά εποχής: μπιζέλια, 3 διαφορετικά ραπανάκια, παντζάρια, κρεμμύδια και γογγύλια. Έχουν φυλλώδη χαρακτηριστικά επιλογής λαχανικών: mizuna, ρόκα, ελβετικό σέσκουλο και 2 είδη λάχανου. Φυσικά, υπάρχουν και σημαντικά βότανα: μάραθο, σχοινόπρασο, ρίγανη, μέντα, μαϊντανός, δεντρολίβανο, θυμάρι και λεμονόθυμο. Στον σεφ αρέσει μια πολύχρωμη γαρνιτούρα με γεύση. Αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύεται τα βρώσιμα άνθη καλέντουλας, νυστέρι και βιόλα.
Μερικές από τις σοδειές του πηγαίνουν κατευθείαν στο salad bar και τα smoothies έχουν πάντα σκούρα φυλλώδη πράσινα. Τα βότανα περιέχονται σε όλα, από σάλτσες για σαλάτες μέχρι σούπες. Φτιάχνει επίσης kimchee με λαχανικά ρίζας και chard.
«Ήταν πραγματικά υπέροχο για εμάς να έχουμε τα πιο φρέσκα δυνατά βότανα και προϊόντα στα χέρια μας. Μου αρέσει να έχω οτιδήποτε, όσο μικρό κι αν είναι ο κήπος, τόσο κοντά. Το να μπορείς να δοκιμάσεις και να χρησιμοποιήσεις προϊόντα ακριβώς έξω από τον κήπο ήταν φανταστικό.”
-Σεφ Έρικσον

Εταιρικές χειμερινές καλλιέργειες κήπου στα κεντρικά γραφεία του Clif Bar
Εάν έχετε ακολουθήσει τις τρέχουσες πρακτικές αστικής γεωργίας, γνωρίζετε ότι ο συνδυασμός της έντονης φύτευσης με τη σταθερή διατροφή των φυτών και τη σοφή αμειψισπορά βελτιστοποιεί την αφθονία των μικρών χώρων. Η Farmscape εκμεταλλεύεται πλήρως αυτές τις πρακτικές στον εταιρικό κήπο του Clif Bar. Η Sara αναφέρει ότι παίρνουν περίπου 3-5 λίβρες συγκομιδής ανά τετραγωνικό πόδι. Κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους, τα τετραγωνικά μέτρα αυτού του κήπου θα πρέπει να προμηθεύουν το Kali’s Kafe με περίπου 1000 λίβρες τοπικά καλούδια. Όλα αυτά χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων ή χημικών λιπασμάτων. Και ενώ πιστεύει στην εστίαση της βιωσιμότητας στο Clif Bar, το πλεόνασμα πηγαίνει σπίτι με τους υπαλλήλους. Τίποτα δεν πάει χαμένο.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο θα βρείτε σε αυτό ανάρτηση γραμμένο από την διευθύντρια του Farmscape, Lara Hermanson. Συνεργάστηκε στενά με τον σεφ Erickson και τον Clif Bar σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και σχεδιασμού.
Εικόνες ευγενική προσφορά του Farmscape.
Commentaires
Enregistrer un commentaire